YouTube filmpjes

YouTube filmpjes kijken

Sinds de oprichting van YouTube in 2005 kijken miljoenen mensen elke dag naar filmpjes op dit platform. YouTube is een website waarop iedereen zelf en gratis filmpjes kan maken en het is geen vereiste om een echte filmbewerker te zijn. Op deze filmpjessite vind je hele handige tools waarmee je clips kunt maken zoals je wilt. Dankzij al deze functies is YouTube inmiddels één van de grootste websites en ontzettend veel mensen brengen een groot deel van hun dag hierop door. Ze kijken niet alleen naar bijvoorbeeld de clips van hun favoriete TV-programma's en filmpjes, maar ze houden de filmpjes van hun favoriete 'YouTubers' in de gaten. Niettemin zijn er een aantal regels waarmee ze rekening moeten houden wanneer ze naar YouTube filmpjes gaan kijken.

Elke dag meer dan 1.000.000 YouTube filmpjes

Elke dag worden meer dan één miljoen YouTube filmpjes geüpload door bedrijven en personen, die graag hun interesses willen delen. Deze filmpjes kunnen op vrijwel alle mobiele apparaten worden weergegeven en ze kunnen ook worden gedownload. Daardoor kun je bijvoorbeeld naar de trailers van de grootste blockbuster kijken als je op jouw bus staat te wachten. Je kunt hiervoor uit verschillende programma's kiezen die de filmpjes ook comptabel maken. Hierbij vind je formate waar je wellicht niet eerder aan dacht. Uit verschillende bronnen blijkt dat mensen in Nederland meer dan 20 minuten per dag besteden aan het kijken naar YouTube filmpjes. 

Eigen content creëren is helemaal in!

Op YouTube vind je filmpjes waarin mensen een zogenaamde gameplay van spellen doen. Uit verschillende bronnen blijkt dat deze content erg populair is, want je kunt alle stappen volgen die anderen doen om bijvoorbeeld spellen te voltooien. Ook zijn clips over make-up en het bereiden van heerlijke gerechten erg populair, want je volgt stapsgewijs de processen.

Filmpjes met aanstootgevende beelden? Niet op YouTube!

Het is sowieso niet de bedoeling dat je zulke filmpjes online zet met deze beelden; niet alleen op YouTube, maar juist nergens. Kanalen met YouTube filmpjes, waar obscene content te zien is, zoals mishandeling, abortus, verkrachting en verminking, krijgen een waarschuwing. De beheerders worden verplicht om deze filmpjes te verwijderen. Als ze dit niet doen, dan worden ze van YouTube gehaald.

Terug naar overzicht