Iedereen houdt van filmpjes kijken

In Nederland is het inmiddels een gewoonte geworden om naar filmpjes te kijken. Als je in de trein bent, zie je bijvoorbeeld jongens en meisjes die op hun mobiele telefoons naar de laatste films kijken van hun favoriete content makers op YouTube. Wanneer je met jouw familie, vrienden of collega's praat, merk je ook dat ze naar verschillende soorten online filmpjes kijken. Toch moet je rekening houden met de filmpjes die je bekijkt. Een aantal clips is namelijk niet geschikt voor bijvoorbeeld kinderen.

Online filmpjes kijken is altijd lachen

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen offline en online filmpjes kijken, omdat ze zich willen vermaken. Aan de ene kant zoeken ze filmpjes over hun interesses, want ze willen er meer informatie over verzamelen. Als zij bijvoorbeeld van voetbal houden, dan zoeken ze de hoogtepunten van de laatste wedstrijden van hun favoriete clubs. Aan de andere kant kijken ze filmpjes uit nieuwsgierigheid of op advies van hun familie, vrienden of collega's. Ze horen van deze personen hele interessante verhalen waardoor ze getriggerd worden om naar die online filmpjes te kijken.

Grappige filmpjes zijn erg populair

Het is wellicht geen verrassing, maar grappige filmpjes zijn erg populair. Op verschillende platformen bekijkt iedereen clips die hun aan het lachen maken, omdat ze zich positiever voelen. Verder blijkt dat ze graag naar filmpjes over hun favoriete TV-programma's en films kijken. Ze willen op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, zodat ze die met anderen kunnen bespreken. Toch kijken mensen naar filmpjes over onderwerpen die totaal niet aan de entertainmentbranche zijn gerelateerd. Uit een aantal onderzoeken blijkt dat mensen naar zakelijke online filmpjes kijken, als zij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek of bijeenkomst hebben.

Niet iedereen kan van clips genieten

Dankzij de razendsnelle technologische ontwikkelingen heeft iedereen toegang tot duizenden filmpjes op het internet. Online filmpjes kijken is erg makkelijk, maar dit betekent dat iedereen dit zo maar mag doen. Er zijn websites waarop er filmpjes worden geplaatst die schokkende beelden hebben. Daardoor kunnen bijvoorbeeld kinderen of ouderen zich erg ongemakkelijk voelen. Het is dus erg belangrijk om op de content van de filmpjes te letten.